Monday, April 10, 2017 to Friday, April 14, 2017
Price: 
€200.00
Location: 
EA Facility

 

Train Like The Pros Camp is een kamp in kleine groepjes van 12 dat we organiseren in de EA Facility. We behandelen een uitgebreide breakdown van essentiële basketball fundamentals, movement skills, functionele krachttraining en recovery skills. Spelers leren tijdens het kamp de juiste oefen-tools zodat ze met drills en trainingsprogressies na het kamp verder efficiënt kunnen oefenen op alle behandelde trainingselementen volgens ons trainingsproces.

Uren

In kleine groepjes van 12 spelers kan je deelnemen aan dit kamp:

 • 9u00 tot 12u00: 1 groepjes 12 pupillen
 • 13u tot 16u00: 1 groepje 14+ 

Spelers moeten minimum 3 jaar basketbal-ervaring hebben om deel te nemen.

Programma

We starten met een uitgebreide warm-up waarbij we werken aan de verschillende bewegingskwaliteiten die belangrijk zijn voor basketbal: elasticiteit in het hele lichaam, veranderen van richting, voetenwerk, lichaamscoordinatie, ritmisch reageren, enzovoort. Vervolgens gaan we naar een basketbalstation waarbij dagelijks één of meerdere onderwerpen diepgaand worden behandelen. Eindigen doen we met functionele krachttraining, startend met eigen lichaamsgewicht - en een cooling down waarbij we verschillende relaxatietechnieken gebruiken om herstel voor de volgende dag te bevorderen.

Binnen ons trainingsproces hebben we voor elke skill een logische trainingsopbouw uitgewerkt bestaande uit de juiste progressies op dat moment voor de speler waarmee we werken.

Wat meer informatie van de onderwerpen die we behandelen:

 • Basketball Fundamentals:
  dribbling, ball-handling, offensive footwork, post-moves, rebounding, basketball situaties lezen, …
 • Movement & Strength Fundamentals:
  krachtprogressies voor bovenlichaam en benen, explosief starten en afremmen, volledige lichaamscoördinatie, ritmisch reageren, mobiliteit en blessurepreventie typisch voor basketbal (enkel/knie/heup), 'presteren onder druk’ vanuit bewegingssituaties,…
 • *Nieuw* Mental Prep en Presteren Onder Druk: 
  Hoe bereid je je mentaal voor voor je trainingen en wedstrijden? Doe je ooit wel eens een mental workout? Hoe reageer je fysiek en mentaal onder druk? Hoe verandert je houding? Hoe praat je tegen jezelf wanneer je onder druk staat in de wedstrijd? We leggen je uit hoe je vanuit zelf-observatie en enkele simpele technieken aan het werk kan om je geoefende reacties op druk om te buigen om mentaal meer weerbaar te worden op het veld.
 • Recovery Fundamentals:
  Relaxatie na inspanning, ademhaling-en lichaamsbewustzijnsoefeningen, info over voedingsbasics, flexibiliteit/mobilite/elasticiteit: waar stretchen we voor en wanneer?,...

Wat krijg je

Elke ingeschreven speler krijgt:

 • 3u training per dag onder begeleiding van EA coaches
 • 3 coaches per groep
 • Elite Athletes Basketball Jersey 

Let wel : het aantal plaatsen is strikt beperkt! We kiezen voor kwaliteit > kwantiteit om de spelers op een persoonlijke manier te helpen hun game te verbeteren.

Annulatie

In het geval van annulatie van de inschrijving worden de volgende terugbetalingen voorzien en dit omwille van reeds gemaakte kosten :

 • meer dan anderhalve maand voor aanvang van het kamp : 100%
 • meer dan 7 dagen maar minder dan anderhalve maand voor aanvang van het kamp : 50%
 • minder dan 7 dagen voor aanvang van het kamp : 0%