Monday, April 4, 2016 to Friday, April 8, 2016
Price: 
€155.00
Location: 
Sporthal Extra Time

Algemeen

Spelers worden steeds opgedeeld per leeftijd en/of spelniveau in groepjes van 10 tot 12 spelers. Op die manier kunnen de trainers hun trainingsprogressies afstemmen op het skill-niveau van de groep. Als je met meerdere spelers van eenzelfde ploeg komt, kan je ons gerust vragen om samen in 1 groep te trainen. Als je dit wil mag je altijd een mailtje sturen naar contact.info@eliteathletes.be of voeg een boodschap toe in de laatste vraag van het inschrijvingsformulier. 

Het kamp zal doorgaan in Sporthal Extra Time, Hoboken: Louisalei 24 2660 Hoboken Klik hier voor een link naar de sporthal via Google-maps.

Programma

Voormiddag - 9u tot 12u30

DYNAMISCHE OPWARMING

Op een dynamische manier verhogen we de lichaamstemperatuur van je hele lichaam zodat je klaar bent om voluit te trainen.

MOBILITEIT

Mobiliteit voor de gewrichten waar basketbalspelers de meeste blessure's krijgen. Enkels en heupen willen we zo mobiel (flexibiliteit met controle) mogelijk zodat onze knieën het minder hard te verduren krijgen van al dat springen en landen!

BASKETBAL SKILLS

Basketbalspecifieke skills als dribbling, shooting, defense lezen, eerste stap bewegingen, anticiperen met creatieve finishing moves, passing, voetenwerk die je tijdens de wedstrijden gebruikt worden op een progressieve manier aangeleerd; we beginnen bij de basis en bouwen zo op tot de spelers hun comfort zone durven verlaten, hun skill-set verbreden en beter worden als basketbalspeler.

ATLETISCHE CAPACITEITEN

Eerst en vooral leren we je beter bewegen en als dat lukt geven we je mee hoe je als speler sterker, explosiever, sneller en beweeglijker kan worden. De oefeningen die we hiervoor worden gebruiken starten uiteraard altijd met het lichaamsgewicht van de speler!

WEDSTRIJDSITUATIES

Aan de hand van offensief voetenwerk en finishing moves leren we je anticiperen op de offensieve opties die bepaalde defensieve opstellingen je geven.

WATERBREAKS

Tijdens de waterbreaks krijgen alle spelers gratis water en een snack. Indien je een bepaald dieet volgt of allergisch bent voor iets kan je dat steeds aangeven in het inschrijvingsformulier onderaan de pagina en proberen we voor een gepast alternatief te zorgen.

MIDDAG - 12u30 tot 13u30

LUNCH

Vergeet niet je eigen eten mee te brengen!

NAMIDDAG - 13u30 tot 16u

IN-SEASON CAMP COMPETITIE

Elke speler wordt gedraft in een NBA of College-team waar hij of zij een hele week bij zal spelen. Het seizoen duurt slechts 1 week, dus de competitie is stevig! Op de laatste namiddag van het kamp spelen de spelers die volgens de coaches het hardst hebben gewerkt tegen elkaar in een All-Star (hoge baskets) & Rookie Game (lage baskets). Iedereen is welkom om te komen kijken; de tribune's worden uitgestald voor alle ouders, vrienden en andere kijklustigen. Er vinden steeds twee competities plaats: 1 aan de lage basketbaldoelen en 1 aan de hoge doelen.

INDIVIDUELE SHOOTING COMPETITIE

Maak zoveel mogelijk shots binnen 1 minuut!

SHOOTING PRACTICE SPOTS

Opnieuw worden alle spelers in teams ingedeeld. Samen strijden ze ervoor om de #1 shooting ploeg te worden van het kamp. Op elk half-court zullen spots geplaatst worden die je als ploeg kan winnen door een bepaald aantal shots te scoren. Sommige spots zijn meer waard dan andere, maar moeilijker om te verkrijgen. Op de vorige twee kampen werd duidelijk dat strategisch inzicht en als team samenwerken niet onbelangrijk zijn bij deze challenge!

COOLING DOWN

Om de recuperatie van de trainingsdag nog even actief te versnellen voor de dag nadien komen we na de training even tot rust door het gebruik van zelfmassage om doorbloeding in de spieren te bevorderen en enkele stretches om het spierweefsel te verlengen.

 

Meerdere deelnemende kinderen van 1 gezin:

Voor gezinnen die meerdere kinderen inschrijven hanteren we volgende korting:

  • Kind #2: €10 korting

  • Kind #3: €20 korting

  • Kind #4: €30 korting

 

Annulatie

In het geval van annulatie van de inschrijving worden de volgende terugbetalingen voorzien en dit omwille van reeds gemaakte kosten :

  • meer dan anderhalve maand voor aanvang van het kamp : 100%

  • meer dan 7 dagen maar minder dan anderhalve maand voor aanvang van het kamp : 50%

  • minder dan 7 dagen voor aanvang van het kamp : 0%