Monday, December 26, 2016 to Friday, December 30, 2016
Price: 
€200.00
Location: 
Elite Athletes Training Facility

 

Small-Group Camp is een kamp in kleine groepjes van 8-10 dat we organiseren in de EA Facility. We behandelen een uitgebreide breakdown van essentiële basketball fundamentals, movement skills, functionele krachttraining en recovery skills. Spelers leren tijdens het kamp de juiste oefen-tools zodat ze met drills en trainingsprogressies na het kamp verder efficiënt kunnen oefenen op alle behandelde trainingselementen volgens ons trainingsproces.

Uren

In kleine groepjes van 8-10 spelers kan je deelnemen aan dit kamp:

 • 9u tot 12u30: 2 groepjes van telkens 8-10 pupillen worden apart gecoacht
 • 13u tot 16u30: 1 groepje pupillen van 8-10 en 1 groepje spelers van 14+ wordt apart gecoacht

Spelers moeten minimum 3 jaar basketbal-ervaring hebben om deel te nemen.

Programma

We starten met een uitgebreide warm-up waarbij we werken aan de verschillende bewegingskwaliteiten die belangrijk zijn voor basketbal: elasticiteit in het hele lichaam, veranderen van richting, voetenwerk, lichaamscoordinatie, ritmisch reageren, enzovoort. Vervolgens gaan we naar een basketbalstation waarbij dagelijks één of meerdere onderwerpen diepgaand worden behandelen. Eindigen doen we met functionele krachttraining, startend met eigen lichaamsgewicht - en een cooling down waarbij we verschillende relaxatietechnieken gebruiken om herstel voor de volgende dag te bevorderen.

Binnen ons trainingsproces hebben we voor elke skill een logische trainingsopbouw uitgewerkt bestaande uit de juiste progressies op dat moment voor de speler waarmee we werken.

Wat meer informatie van de onderwerpen die we behandelen:

 • Basketball Fundamentals:
  dribbling, ball-handling, offensive footwork, post-moves, rebounding, basketball situaties lezen, …
 • Movement Fundamentals:
  krachtprogressies voor bovenlichaam en benen, explosief starten en afremmen, volledige lichaamscoördinatie, ritmisch reageren, mobiliteit en blessurepreventie typisch voor basketbal (enkel/knie/heup), 'presteren onder druk’ vanuit bewegingssituaties,…
 • Recovery Fundamentals:
  Relaxatie na inspanning, ademhaling-en lichaamsbewustzijnsoefeningen, info over voedingsbasics, flexibiliteit/mobilite/elasticiteit: waar stretchen we voor en wanneer?,...
 • *Nieuw* Presteren Onder Druk: 
  Hoe reageer je fysiek en mentaal onder druk? Hoe verandert je houding? Hoe praat je tegen jezelf wanneer je onder druk staat in de wedstrijd? We leggen je uit hoe je vanuit zelf-observatie en enkele simpele technieken aan het werk kan om je geoefende reacties op druk om te buigen om mentaal meer weerbaar te worden op het veld.

Wat krijg je

Elke ingeschreven speler krijgt:

 • 3u30 training per dag onder begeleiding van EA coaches
 • 3 coaches per groep
 • Elite Athletes Basketball Jersey 
 • Optioneel: hoge kwaliteit proteïne-shake tussendoor (enkel hoge kwaliteitsproducten zonder artificiële ingrediënten: Sun Warrior)

Let wel : het aantal plaatsen is strikt beperkt! We kiezen voor kwaliteit > kwantiteit om de spelers op een persoonlijke manier te helpen hun game te verbeteren.

_MG_9336.jpg


Elite Athletes

_MG_9538.jpg


Elite Athletes

_MG_9197.jpg


Elite Athletes

_MG_9187.jpg


Elite Athletes

Annulatie

In het geval van annulatie van de inschrijving worden de volgende terugbetalingen voorzien en dit omwille van reeds gemaakte kosten :

 • meer dan anderhalve maand voor aanvang van het kamp : 100%
 • meer dan 7 dagen maar minder dan anderhalve maand voor aanvang van het kamp : 50%
 • minder dan 7 dagen voor aanvang van het kamp : 0%