Sunday, July 24, 2016 to Friday, July 29, 2016
Price: 
€350.00
Location: 
Sportoase Brasschaat

 

Schrijf je in via het inschrijvingsformulier om op de wachtlijst te komen. Voor ons Pre-Season Camp de week nadien (1/08-5/08) zijn er wel nog plaatsen.

 

Planning & Locatie 

Van zondag 24 juli tot vrijdag 29 juli (6 dagen) organiseren we ons eerste Sleep-Over Basketbalkamp in het nieuwe complex van de Sportoase in Brasschaat.

Spelers vanaf 12 jaar (vanaf pupillen geboren in 2004 tot seniors) worden steeds opgedeeld per leeftijd en/of spelniveau in groepjes van 10 tot 12. Op die manier kunnen de trainers hun trainingsprogressies afstemmen op het skill-niveau van de groep.

Als je met meerdere spelers van eenzelfde ploeg komt, kan je ons gerust vragen om samen in 1 groep te trainen. Als je dit wil mag je altijd een mailtje sturen naar contact.info@eliteathletes.be of voeg een boodschap toe in de laatste vraag van het inschrijfingsformulier.

Het kamp zal doorgaan in Sportoase Brasschaat:
Elshoutbaan 17
2930 Brasschaat

Klik hier voor een link naar het complex via Google-maps.

 

Inbegrepen voor elke deelnemer:

 • Dagelijkse basketbal skill trainingen
 • Movement training
 • Herstel -en mobiliteitstechnieken
 • Breakfast shooting club (ochtend shooting)
 • Bootcamp
 • Summerleague games met draft systeem
 • Aquafitness
 • Slaapplaats in het nieuwbouwcomplex van de Sportoase
 • Gezonde voeding 's ochtends, 's middags en 's avonds door de EA Cooking Crew
 • Camp Jersey
 • Basketbal quiz en andere avondactiviteiten

 

Camp Video

Voorbeeld Dagprogramma

Voormiddag

BREAKFAST CLUB

Wakker worden met ochtend mobiliteit-sessie onder leiding van coach Olivier.

ONTBIJT

Gezond ontbijt voorbereid door onze EA Cooking Crew.

DYNAMISCHE OPWARMING

Op een dynamische manier verhogen we de lichaamstemperatuur van je hele lichaam zodat je klaar bent om voluit te trainen.

MOBILITEIT

Coach Olivier heeft getest waar in het lichaam de meeste basketbalspelers kans hebben op blessure door een tekort aan mobiliteit en stabiliteit in het lichaam.

BASKETBAL SKILLS

Basketbalspecifieke skills als dribbling, shooting, defense lezen, eerste stap bewegingen, anticiperen met creatieve finishing moves, passing, voetenwerk die je tijdens de wedstrijden gebruikt worden op een progressieve manier aangeleerd; we beginnen bij de basis en bouwen zo op tot de spelers hun comfort zone durven verlaten, hun skill-set verbreden en beter worden als basketbalspeler.

ATLETISCHE CAPACITEITEN

Eerst en vooral leren we je beter bewegen en als dat lukt geven we je mee hoe je als speler sterker, explosiever, sneller en beweeglijker kan worden. De oefeningen die we hiervoor worden gebruiken starten uiteraard altijd met het lichaamsgewicht van de speler!

WEDSTRIJDSITUATIES

Aan de hand van offensief voetenwerk en finishing moves leren we je anticiperen op de offensieve opties die bepaalde defensieve opstellingen je geven.

WATERBREAKS

Tijdens de waterbreaks krijgen alle spelers gratis water en voedingsrijke snack met een selectie nootjes! Indien je een bepaald dieet volgt of allergisch bent voor iets kan je dat steeds aangeven in het inschrijvingsformulier onderaan de pagina en proberen we voor een gepast alternatief te zorgen.

 

Namiddag

LUNCH

Gezonde lunch voorbereid door de EA Cooking Crew.

SUMMERLEAGUE COMPETITIE

Elke speler wordt gedraft in een NBA of College-team waar hij of zij een hele week bij zal spelen. Het seizoen duurt slechts 1 week, dus de competitie is stevig! Op de laatste namiddag van het kamp spelen de spelers die volgens de coaches het hardst hebben gewerkt tegen elkaar in een All-Star (hoge baskets) & Rookie Game (lage baskets). Iedereen is welkom om te komen kijken; de tribune's worden uitgestald voor alle ouders, vrienden en andere kijklustigen. Er vinden steeds twee competities plaats: 1 aan de lage basketbaldoelen en 1 aan de hoge doelen.

INDIVIDUELE SHOOTING COMPETITIE

Maak zoveel mogelijk shots binnen 1 minuut!

SHOOTING PRACTICE SPOTS

Opnieuw worden alle spelers in teams ingedeeld. Samen strijden ze ervoor om de #1 shooting ploeg te worden van het kamp. Op elk half-court zullen spots geplaatst worden die je als ploeg kan winnen door een bepaald aantal shots te scoren. Sommige spots zijn meer waard dan andere, maar moeilijker om te verkrijgen. Op de vorige twee kampen werd duidelijk dat strategisch inzicht en als team samenwerken niet onbelangrijk zijn bij deze challenge!

COOLING DOWN

Om de recuperatie van de trainingsdag nog even actief te versnellen voor de dag nadien komen we na de training tot rust door gebruik van verschillende relaxatie-technieken.

AVONDETEN

Gezond avondmaal voorbereid door de EA Cooking Crew.

 

Skill Onderwerpen

BASKETBALL SKILLS

 • Ball handling, balgevoel & passing
 • Dribbling & reaction drills
 • Finishing moves: van layup tot euro-steps en hop-steps
 • Leren anticiperen op de defense on the move
 • Shooting: van statische shooting tot game-like situaties
 • Inside voetenwerk: van een simpele dropstep tot signature moves van NBA-spelers

ATLETISCHE SKILLS

 • Krachttraining: focus op bewegingen; niet op spieren
 • Versnellen, stoppen, reageren: basketbal is een multi-directie sport, we leren dus in versneller, stoppen en reageren in ALLE richtingen
 • Challenges, movement games en teamwork

 

Foto's Sportoase Complex

 

 

 

 

Wil je deelnemen?

Geef je gegevens in, in volgend formulier en druk op verzenden. Na storting van het verschuldigde bedrag op rekeningnummer IBAN: BE44 0688 9980 2945 – BIC-code : GKCCBEBB ontvangt u van ons via mail de bevestiging van uw inschrijving.

Let wel : het aantal plaatsen is strikt beperkt! We kiezen voor kwaliteit > kwantiteit om de spelers op een persoonlijke manier te helpen hun game te verbeteren.

Annulatie :

In het geval van annulatie van de inschrijving worden de volgende terugbetalingen voorzien en dit omwille van reeds gemaakte kosten :

  • meer dan anderhalve maand voor aanvang van het kamp : 100%
  • meer dan 7 dagen maar minder dan anderhalve maand voor aanvang van het kamp : 50%
  • minder dan 7 dagen voor aanvang van het kamp : 0%