Cliff Tang vervoegt als kinesist het Elite Athletes team. Vanuit ervaring in een traditionele kinesitherapie-praktijk zal hij binnen de EA Facility (P)Rehab aanbieden. Over Cliff's visie en achtergrond lees je hieronder meer.

Om een afspraak te boeken bij Cliff kan je hem mailen via cliff.hc.tang@gmail.com

 

Visie en werkwijze

Gewoonlijk loopt een kiné-praktijk een beetje als een lopende band.

De kinesist krijgt 30 minuten met de patiënt voor een bevraging, onderzoek, opstellen van een behandelplan, de behandeling zelf, de afrekening en het inplannen van de opvolging

…..en dan komt de volgende patiënt alweer.

Als kinesist heb ik het gevoel dat deze manier van werken tegen tijdsdruk de kwaliteit sterk ondermijnt

Er is onvoldoende tijd om de patiënt en zijn situatie echt te leren kennen. De continuïteit en opvolging van de behandeling lopen hierdoor soms mis.

Tenslotte, is er vaak geen trainingscultuur in de meeste kinepraktijken waardoor de patiënt vaak zijn huiswerk niet doet.

Mijn keuze om samen te werken met Elite Athletes berust op het feit dat patiënten kunnen revalideren in een optimale omgeving.

In de EA Facility trainen de leden zelf al op een verantwoorde manier om hun lichaam sterker, mobieler en minder blessuregevoeliger te maken.

Je komt dus meteen in een community terecht waar mensen het gewoon zijn om verantwoordelijkheid te nemen over hun lichaam. Deze mentaliteit is nodig om het revalidatieproces aan te vatten. Uiteindelijk blijft een revalidatie "10% therapeut, 90% cliënt" de beste succesformule om naar onafhankelijkheid en zelfkennis te streven. Bereidzaamheid om een actieve medewerking & focus te geven tijdens het proces is dus een vereiste alvorens de aanvang van de sessies.

Een voordeel is dat er verder nog ervaren coaches rondlopen die je kunnen voorthelpen als je vragen hebt en je motiveren om je training af te werken. Er is een nauwe verbondenheid in visie met de coaches, wat een goede samenwerking laat zegevieren.

Ik ben geen guru, geen master, maar zoals iedereen een STUDENT OF MOVEMENT met constante leergierigheid, oog op verbetering & progressie van kennis en ervaring in het revalidatie en trainingsspectrum om mensen te helpen. Het doel is hulp te bieden met de kennis die vergaard is met de jaren & deze te blijven verfijnen. Experimenteren en bijscholen is een must om de service en kwaliteit te garanderen;

De cliënt wordt onderworpen aan een breder referentiekader om blessures te vermijden door de KENNIS errond te vergroten. Deze wordt aangeboden door EERLIJKE informatie door te geven, er zijn geen geheimen! Mensen hebben recht op zelfstandigheid, zelfredzaamheid.

De verworven bevindingen van de cliënt (behandelevolutie) zal tevens verder bijdragen tot de kwaliteit van toekomstige cliënten. Er worden bouwstenen gelegd om verder op te bouwen.  

 

Praktisch

Op onze eerste afspraak zitten we meteen 60 minuten samen.

We nemen voldoende tijd om je dossier op te starten met:

 • Een uitgebreide anamnese: een bevraging waardoor de klacht gekaderd kan worden in het leven van de cliënt.

 • Een  onderzoek waar enerzijds gekeken wordt naar de lokale klacht, anderzijds naar het individuele bewegingsspectrum: heeft het lichaam de capaciteit om dagdagelijkse taken of sportspecifieke bewegingen te dragen, m.a.w. hoe is de draagkracht van het lichaam?

 • Opstellen van een trainingsplan dat je kan afwerken in de EA Facility of thuis

Tijdens onze eerste afspraak gaan we na wat het probleem exact is.

Een probleem ligt namelijk vaak niet per se lokaal: waar je de pijn voelt.

Zo kan kniepijn vaak veroorzaakt worden omdat je enkel en heup niet werken zoals het moet en waardoor de knie wat meer werk krijgt.

We zoeken samen naar de oorzaak van het probleem, zodat we vanaf dag 1 heel gericht kunnen werken en geen tijd verliezen met een verkeerde aanpak. 

De eerste afspraak duurt hierdoor wat langer, maar we hebben meer kans dat we meteen op het juiste pad zitten en zo winnen we uiteindelijk tijd. Een klacht is soms complexer dan het lijkt. Tijd nemen voor het probleem is cruciaal. Elk probleem is anders en vergt een eigen strategie.

Reduceren van recidieven door gericht de oorzaak te traceren en trachten te behandelen is het doel.

Vervolgens wordt een behandelingsmethode uitgewerkt, die je uitgelegd wordt zodat je begrijpt waar we naartoe werken en daarmee start het revalidatie-proces dat afhankelijk van de patiënt bestaat uit zowel manuele behandeling als een individueel trainingsprogramma.

Afhankelijk van de klacht krijg je om de 1 à 2 weken een nieuw trainingsprogramma dat progressief wordt opgebouwd.

Het trainingsprogramma wordt opgesteld en besproken volgens de realiteit van de patiënt: hoeveel tijd heb je om te trainen? waar zal je trainen?  Zodat continuïteit van de behandeling wordt verzekerd.

Om een afspraak te boeken bij Cliff kan je hem mailen via  cliff.hc.tang@gmail.com

 


Ervaring & Opleiding

Opleidingen

 • Master of science in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie2012, Antwerpen, Artesis Hoge School Antwerpen

 • An Cools, Scapulaire revalidatie in relatie tot schouderklachten bij de bovenhandse, sporter: wetenschappelijke rationele en klinische relevantie Merksem, 2011

 • Crossfit level 1 trainer course, Twente (NL), 2012

 • David Bombeke, Redcord Neurac 1&2, Beveren, 2012-2014

 • Sean Lind & Julie Barnes Maurer, Crossfit gymnastic trainer course, Nieuw Vennep (NL), 2013

 • Jami Tikkanen & Kelly Starret, Crossfit Movement & Mobility Trainer Course, , Brussel, 2014

 • Renée Claessens, Mulligan concepts, Brasschaat, 2014

 • Dr. Paul Lam, Tai Chi for Arthritis: Instructor workshop TCA, KU Leuven, 2014

 • Dan John, Intervention, Crossfit Antwerpen, 2014

 • Jan Verberck, Neurostructural Integration Technique, Diest, 2014

 • Robbie Billen, Running Smart Workshop, Heverlee, 2014

 • Ido Portal, Movement X, Amersfoort (NL), 2014

 • Ido Portal, Online Coaching Student, juli - oktober 2014

 • Benjamin Ball, Integrale Coaching Your Coach, Gent,  2015

 • Tristan Kobayashi, Gymnastics Strength and Mobility, EA Facility 2015

 • Yuri Marmerstein, Handstand and Bodyweight Strength, EA Facility 2015

 • Jozef Frucek & Lubomir Kadnar, Fighting Monkey: Building Earthquake Architecture To Become A Better Mover, EA Facility 2015

 • Functional Range Conditioning Mobility Speciality (FRCms, Andreo Spina), EA Facility 2015

 • Ido Portal, European Movement Peak, Copenhagen, 2015

 • Traditional Chinese Medicine, basisjaar, OTCG, 2015-ongoing

Professionele ervaring

 • Crossfit Antwepen, level 1 crossfit coach, Antwerpen, 2012-heden

 • Kine+, Kinesitherapeut, Wilrijk, 2012-heden

 • Royal Victory Hockey Club Dames 1, Kinesitherapeut, Edegem, 2014-2015